Connect

Continuing Education Credits Form for Education Sessions August 25-27, 2016

Connect is a CIC (Convention Industry Council) preferred provider of education. The following education was provided at Connect 2016 in Grapevine, August 25-27, 2016. To learn more about what is required for the application process, please visit **conventionindustry.org**.

This program is not endorsed, accredited, or affiliated with the Convention Industry Council or the CMP Program. Applicants may receive CE credit for attending any program that meets eligibility requirements of the CMP Program.

Thursday, August 25 1:30–4:30 p.m.		
	Tech Design Challenge Presented by Crystal Washington and Jim Spellos, CMP 한 3 hours/I. Marketing	
	Sporting Event Producer Mashup Presented by Serena Andrews and April LaFramboise © 3 hours/G. Meeting or Event Design	
	<i>y</i> , August 26 10:00 a.m.	
	Social Justice and How it Affects Your Meetings Presented by Stephanie Davis Smith © 0.5 hour/C: Risk Management	
	Moving to Transformative Conferences That Focus on Business Outcomes Presented by Jeff Hurt © 0.5 hour/A: Strategic Planning	
9:45-	10:45 a.m.	
	Designing an Effective Budget Presented by Bonnie Wallsh, MA, CMP, CMM 한 1 hour/D: Financial Management	
	Room Block Poaching: It Could Happen to You Presented by Michael Owen and MaryAnne P. Bobrow, CAE, CMP, CMM, CHE © 1 hour/H: Site Management	
	Stories That Sell: 5 Conversations You Must Have With Your Audience Presented by Janice Roberson Anderson ල් 1 hour/I: Marketing	
	Meeting Economics: Strategies to Improve Attendance, Sponsorship, Engagement and Your Bottom Line Presented by Mariela McIlwraith, CMP, CMM, MBA © 1 hour/D: Financial Management	
	Hot Technologies 2016 for Advanced Professionals Presented by Jim Spellos, CMP © 1 hour/G: Meeting or Event Design	

PREFERRED PROVIDER

Friday, August 26

9:45–10:45 a.m. (continued)

	How Prepared are You? Presented by Tyra W. Hilliard, PhD, JD, CMP; Jonathan Howe and Dan Moher © 1 hour/C: Risk Management
	CSR for the Specialty Market Presented by Rebecca Coons © 1 hour/A. Strategic Planning
	Beyond the Bullet Points Presented by Brandt Krueger © 1 hour/G. Meeting or Event Design
10:00	a.m12:15 p.m.
	The RFP Rumble Presented by Shawna Suckow, CMP 한 2.15 hours/B: Project Management
	Instructional Design, Demystified Presented by Aaron D. Wolowiec, MSA, CAE, CMP, CTA • 2.15 hours/G: Meeting or Event Design
10:30	-11:00 a.m.
	CMP Certification: Your Questions Answered Presented by Gayle Rosnick © 0.5 hour/J: Professionalism
	A Discussion on Diversity in Association Meetings Presented by Larissa J. Schultz, CMP, MHA • 0.5 hour/F: Stakeholder Management
11:15 a	.m12:15 p.m.
	eRFP Best Practices Presented by Robert J. Wilson © 1 hour/B: Project Management
	Creative Blocks, Melting Clocks, Salvador Dali and You Presented by Nathan Schwagler © 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Beluga and Bubbles, or Beer and Brats? Presented by Cabrin Kelly-Hale and Michael Petersen-Incorvaia © 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Conference Refugees: Why the Hallway Is More Appealing Than the Ballroom Presented by Josh Packard © 1 hour/F: Stakeholder Management
	Revolutionizing the Annual Conference: Six Steps to Higher Revenues and Attendance Presented by Jeff Hurt © 1 hour/D: Financial Management
	© Thour/D: Financial Management Contract Clause Clash: How to Draft Contracts from Real Life Conflicts Presented by Lisa Sommer Devlin and Barbara F. Dunn © 1 hour/B: Project Management



Friday, August 26

11:15 a.m.-12:15 p.m. (continued)

	The Value of Your Business
	Presented by Carson Edwards, Jr., MBA, CASE
	🗄 1 hour/A: Strategic Planning
11:30 a	a.m12:00 p.m.
	Social Media Overload Presented by Tess Vismale, CMP and Alex Plaxen • 0.5 hour/I. Marketing
	What Keeps You Up at Night? Presented by Janice Roberson © 0.5 hour/G. Meeting or Event Design
2:45-3	3:30 p.m.
	The Biggest Little Session in Networking Presented by Shawna Suckow, CMP 한 0.75 hour/G: Meeting or Event Design
3:45-4	4:45 p.m.
	The Cost of Culinary Creativity Presented by Cabrin Kelly-Hale and Michael Petersen-Incorvaia 한 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Designing an Effective Budget Presented by Bonnie Wallsh, MA, CMP, CMM 한 1 hour/D: Financial Management
	Why Manners Matter: A Discussion on the Lack of International Etiquette Presented by Larissa J. Schultz, CMP, MHA 한 1 hour/F: Stakeholder Management
	Effective Event Marketing: What is Your Company Doing to be Successful? Moderated by Kelsey Ogletree with Janice Roberson Anderson, Michele Wierzgac, MSEd, CMM; Jared Beard, and Jenn T. Grace © 1 hour/I: Marketing
	Strategies for Attracting and Growing the Right Audience Presented by Jeff Hurt රී 1 hour/F: Stakeholder Management
	Cybersecurity: Top 10 Things You Need to Know Moderated by MaryAnne Bobrow, CAE, CMP, CMM, CHE and Jonathan Howe, Esq. © 1 hour/C: Risk Management

3:45-5:45 p.m.

Secrets to Enhancing the Wine & Culinary Experience Presented by Barbara F. Dunn **O 2 hours/G: Meeting or Event Design**



Friday, August 26 3:45-4:15 p.m.

\square	CSR for the Incentive Planner
	Presented by Rebecca Coons
	🔆 0.5 hour/A: Strategic Planning

4:30-5:00 a.m.

Ethics, Legalities and Your Meeting Presented by Roxanne Langer © 0.5 hour/C: Risk Management
Leveraging the Science of Group Creativity to Create Client Value Presented by Nathan Schwagler © 0.5 hour/G. Meeting or Event Design

5:00-6:00 p.m.

	New to the Industry? Strategies for Ramping Up Your Learning Curve Presented by Michele Wierzgac, MSEd, CMM, and Bonnie Wallsh, MA, CMP, CMM © 1 hour/A: Strategic Planning
	Design: Theory and Reality Collide Presented by Chris Gasbarro and Megan Thompson © 1 hour/G: Meeting or Event Design
	AV and Production: From Selection to Execution Presented by Austin Johnston, Brandt Krueger and Matt Clouser © 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Using Business Intelligence to Manage Meetings Strategically Presented by Robert J. Wilson © 1 hour/A: Strategic Planning
	The Culinary Eureka Effect Presented by Cabrin Kelly-Hale and Michael Petersen-Incorvaia 한 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Hackathon: Meeting and Tech Hacks to Enhance Productivity Presented by Shawna Suckow, CMP and Jim Spellos, CMP © 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Point-Counterpoint: Expo Perspective Presented by Dana Freker Doody © 1 hour/B. Project Management
5:15-5	:45 p.m.





Supercharge Your Recognition and Incentive Program Presented by Greg Bogue • 0.5 hour/F: Stakeholder Management



Saturday, August 27

9:45 a.m.-12:00 p.m.

	Instructional Design, Demystified Presented by Aaron D. Wolowiec, MSA, CAE, CMP, CTA • 2 hours/G: Meeting or Event Design
	The RFP Rumble Presented by Shawna Suckow, CMP 한 2 hours/B: Project Management
9:45-	10:15 a.m.
	The RISE Code Presented by Kristen Brown ⓒ 0.5 hour/E: Human Resources
	Ensuring LGBTQ-Inclusive Meetings Presented by Kimberly Vaughan 한 0.5 hour/I: Marketing
	Trends and Hot Topics in Sports Presented by Holly Shelton, CSEE 한 0.5 hour/A: Strategic Planning
	Wait, That's Not a Sales Quota! Presented by Greg Bogue එ 0.5 hour/F: Stakeholder Management
9:45-	10:45 a.m.
	Selecting and Securing the Perfect Site Presented by Cheryl Payne, CMP © 1 hour/H: Site Management
	Room Block Poaching: It Could Happen to You Presented by Michael Owen and MaryAnne Bobrow, CAE, CMP, CMM, CHE © 1 hour/H: Site Management
	Designing Inclusive Events: From ROI to Reach to Rosh Hashanah Presented by Stephanie Davis-Smith, Janice Roberson Anderson and Mariela McIlwraith, CMP, CMM, MBA © 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Advanced Contract Strategies and Enforcement Presented by Barbara F. Dunn, Lisa Sommer Devlin and Dan Moher © 1 hour/B: Project Management
	Pitching Ideas to the C-Suite: Getting a Yes from the Boss Presented by Michele Wierzgac, MSEd, CMM © 1 hour/F: Stakeholder Management
	How Prepared are You? Presented by Tyra W. Hilliard, PhD, JD, CMP; and Jonathan Howe © 1 hour/C: Risk Management
	Art of the Deal: Winning Community Activation Strategies Through Sports Presented by Jon Schmieder, Vince Trinidad and John David © 1 hour/F. Stakeholder Management



Saturday, August 27 10:30-11:00 a.m.

	CMP Certification: Your Questions Answered Presented by Gayle Rosnick 한 0.5 hour/J: Professionalism
	Moving to Transformative Conferences That Focus on Business Outcomes Presented by Jeff Hurt © 0.5 hour/A: Strategic Planning
	CSR for the Incentive Planner Presented by Rebecca Coons © 0.5 hour/A: Strategic Planning
	Sporting Events and Family Engagement Presented by Sean Hardy © 0.5 hour/F: Stakeholder Management
11:15–12:15 p.m.	
	Contract Clause Clash: How to Draft Contracts From Real-Life Conflicts

 Presented by Lisa Sommer Devlin and Barbara F. Dunn
 1 hour/B: Project Management
 Breaking Down Participation Barriers: Best Practices for Accessible Events Presented by Mariela Mcllwraith, CMP, CMM, MBA
 1 hour/H: Site Management
 Solutions for Doing More With Less

Presented by Bonnie Wallsh, MA, CMP, CMM
 1 hour/D: Financial Management

Designing a Brain-Based Event
 Presented by Dan Yaman
 1 hour/G: Meeting or Event Design

Hot Technologies 2016 for Advanced Professionals Presented by Jim Spellos, CMP © 1 hour/G: Meeting or Event Design

11:30 a.m.-12:00 p.m.

```
    A Discussion on Diversity in Corporate Meetings

        Presented by Larissa J. Schultz, CMP, MHA

            • 0.5 hour/F: Stakeholder Management
            How Human Trafficking Affects the Industry
```

 How Human Trafficking Affects the Industry Presented by Debi Tengler
 O.5 hour/A: Strategic Planning

2:45-3:30 p.m.

The Biggest Little Session in NetworkingPresented by Shawna Suckow, CMP• 0.75 hour/G: Meeting or Event Design



Saturday, August 27

3:45-5:45 p.m.

	Walk a Mile in My Shoes Presented by Jim Spellos, CMP; and Shawna Suckow, CMP • 2 hours/F: Stakeholder Management
3:45-4	l:15 p.m.
	Decarbonating Your Events Presented by Mariela McIlwraith, CMP, CMM, MBA & 0.5 hour/A: Strategic Planning
	Technological Town Hall: AV and Event Technology Presented by Brandt Krueger & 0.5 hour/G: Meeting or Event Design
3:45-4:45 p.m.	
	Selecting and Securing the Perfect Site Presented by Cheryl Payne, CMP © 1 hour/H: Site Management
	Preparing Your Event to Fight Human Trafficking Presented by Stephanie Davis Smith, Debi Tengler and Chuck Paul © 1 hour/A: Strategic Planning
	Solutions for Doing More With Less Presented by Bonnie Wallsh, MA, CMP, CMM © 1 hour/D: Financial Management
	Designing a Brain-Based Event Presented by Dan Yaman •් 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Meeting Planning Six Sigma Style: LEAN Six Sigma Presented by Robert J. Wilson & 1 hour/D: Financial Management
4:30-5:00 p.m.	
	Ensuring LGBTQ-Inclusive Meetings Presented by Kimberly Vaughan © 0.5 hour/I: Marketing
	Social Media: The Fine Line Between Professional and Personal Presented by Jared Beard © 0.5 hour/I: Marketing
	Music Licensing for Meetings and Events Presented by Michael Owen

🔆 0.5 hour/G: Meeting or Event Design

5:00-6:00 p.m.

 One Man Can't Expand: How to Build, Train and Maintain a Team of Reliable Volunteers Presented by Janice Roberson Anderson

 O 1 hour/E: Human Resources



Saturday, August 27

5:00-6:00 p.m. (continued)

	Best Practices for Inclusive and Accessible Events Presented by Mariela McIlwraith, CMP, CMM, MBA © 1 hour/H: Site Management
	How to Successfully Plan and Implement an International Event Presented by Dan Moher ල් 1 hour/B: Project Management
	#AskUsAnything Presented by Alex Plaxen and Tess Vismale, CMP © 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Adopt These Heaven-Sent, Research-Proven Conference Insights Presented by Jeff Hurt and Josh Packard © 1 hour/A: Strategic Planning
	AV and Production: From Selection to Execution Presented by Austin Johnson, Matt Clouser and Brandt Krueger © 1 hour/G: Meeting or Event Design
	Design: Theory and Reality Collide Presented by Chris Gasbarro and Megan Thompson © 1 hour/G: Meeting or Event Design
5:15-5	:45 p.m.
	Ethics, Legalities and Your Meeting Presented by Barbara F. Dunn © 0.5 hour/C: Risk Management
	Making Your Values Top Priority Presented by Karyn Nishimura Sneath & 0.5 hour/J: Professionalism
Name	

Company/Organization _____

Email Address



